Alkoholreklame på norsk

Vi planla å komme oss rundt norsk alkohol-reklame-lovgiving.

Dette er en liten kuriosa; Vi ble nemlig kjent med at alkoholprodusenter verden over satt på store sekker med markedsføringskroner til sine distributører og i Norge stod disse pengene urørt pga norsk reklamelov som hindret alkoholreklame i Norge.

Vi kom så på idéen om å lage en serie med drinktips-videoer og distribuere de fra YouTube som distribuerer fra USA. På den måten unngikk vi norske lover og så for oss et hav av reklamekroner fra alkoholprodusentene. Vi produserte en serie med «hvordan blande drinker»-videoklipp og du kan legge merke til at alle etikettene på flaskene vender mot kamera. Vi fikk også med oss ingen ringere enn den legendariske bartenderen Stig Bareksten, som sener er blitt kjent for sitt eget gin-merke: «Baraksten». Vi satt på en suksess!

Senere lærte vi at norsk alkohol-reklame-lovgiving også omfattet reklame som var rettet mot nordmenn, uavhengig av avsender-land. Så der forsvant den ideen ned i strupen, men vi forsøkte – den skal vi ha!


  • PRODUKSJON: Dinkmiks-tips
  • FORMAT: Video
  • DISTRIBUSJON: Youtube
  • KUNDE: Egen
  • Produsent: Knut Steen Rakner
  • Foto: Oddmund Haugen