Video

En reklamefilm for kino har en helt annen oppbygging enn en reklamefilm for Facebook.

En reklamefilm for Snapchat har ytterligere en annen oppbygging.

Viktige virkemidler er hjertelig humor, slagord og vignett, sterke karaktere osv., men det er viktig å huske at en reklamefilm ikke skal selge – den skal får kunden til å agere. Deretter skal salgsapparatet, i form av landingsside eller selgere som svarer på telefonen, ta over.

Reklamefilmer blir som oftest ødelagt av: A: Forfatteren drømmer om suksess i Hollywood B: Kunden tror at verden er fascinert av merkevaren sin

I dag ser vi mange hjemmelagede «reklamefilmer» i sosiale medier og det skyldes idéen om at sosiale medier skal være folkelig og ekte. På Facebook ser vi ansatte i et rørleggerfirma som synger en sang og på Snapchat dukker det opp videoklipp fra annonsører som liksom glir rett inn blandt My Story’ene til vennene dine og får deg til å tro at det er et klipp fra en du kjenner.

LES MER OM DISTRIBUSJON I SOSIALE MEDIER

Vår reklamefilm med bikinijenter i en ishule ble en hit som skapte nysgjerrighet

Å lure seeren er aldri en god idé for det skaper bare skuffelse og irritasjon. De syngende rørleggerne får ingen til å kjøpe rør, men den høster «likes» – det skal være sagt, men de kommer stort sett fra vennene til personene i videoklippet.

En god reklamefilm krever en korrekt oppbygging med nøye tilpasset regi. Vi viser deg hvordan.

KONTAKT OSS FOR EN UFORPLIKTENDE SAMTALE OM DIN NESTE REKLAMEFILM

 

 

Bildet øverst er hentet fra en promofilm vi laget for et oljeselskap hvor Alex Rosén spilte rollen som hemmelig agent og bl.a. hoppet i fallskjerm fra et helikopter.